Het aangetekend versturen van post zorgt voor meer zekerheid en veiligheid

Post aangetekend versturen is aan te raden als post waarde heeft of als de verzender er zeker van wilt zijn dat de ontvanger een brief ook daadwerkelijk heeft ontvangen.  Een brief of pakketje kan tot een bepaald gewicht bij elk postkantoor aangetekend worden verzonden.

Post aangetekend versturen

Dit moet worden aangegeven bij de balie van het postkantoor, zodat de juiste verzending geselecteerd kan worden. Om post aangetekend te versturen, moet wel een extra bedrag worden betaald, bovenop de normale verzendkosten.

Na betaling wordt er een Track & Trace nummer overhandigd, waarmee de brief of het pakket online gevolgd kan worden.

aangetekend verzenden postDe ontvanger van de brief of het pakket, moet persoonlijk een handtekening zetten als bewijs van ontvangst

Als de bewoner niet thuis is, zal de postbezorger het later nogmaals proberen. Een handtekening van de ontvanger is altijd een vereiste voor aangetekend verstuurde post. De handtekening van de ontvanger kan vaak terug worden gevonden op de website van het bedrijf dat brieven aangetekend versturen mogelijk maakt.

Het aangetekend versturen van post geeft ook financiële zekerheid. Als de post niet aankomt bij de ontvanger, kan er een schadevergoeding gekregen worden, of kan je een soort verzekering hebben die je kan vergoeden voor het niet leveren van je brief of pakket.